harvs gamla skola

Fixa lyckad kräftskiva

Lämna en kommentar

Jag hittade en gammal Expressenartikel om tips för hur man får till en lyckad kräftskiva. Där fanns det lite smått och gott att använda sig av för att lyckas med sin fest.

Här kommer lite tips:

Svenska kräftor är att föredra, men de färska turkiska kräftorna är på frammarsch. Servera kräftorna kylskåpskalla, garnera med krondill.

Har du tid – koka om spadet med krondill. Låt det kallna och skölj över kräftorna.

Rätt råvaror!
Västerbottenost och lagrad cheddar är självklara inslag på bordet. Använd rostat bröd eller värmda baguetter.

Goda vänner, ett sällskap på åtta till tio personer är helt perfekt. Utse någon som leder tillställningen.

Fuskät inte! Bryt upp kräftan och ät det goda kräftsmöret. Ta bort den gråfärgade magen, den smakar beskt.

Plocka svamp och bär själv. Det ger en extra härlig doft.

Se till att ha gott om servetter. Ställ fram skålar med citronvatten så man kan skölja händerna – ett enkelt men lyxigt inslag som lyfter skivan.

Använd linnedukar och dekorera med det du hittar i trädgården. Ta från det den svenska sommaren har att erbjuda!

Annonser

Författare: lilestrade

Journalist som bor i en gammal skola med man och två barn i en by utanför Sundsvall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s