harvs gamla skola

Vacker men irriterande pressfrukost på Formex

Lämna en kommentar

Alltså, det var en fantastiskt fin pressfrukost som jag och hundratals andra journalister bjöds på i går morse på inredningsmässan Formex i Älvsjö.

Men frukost?

Nej, det var det inte enligt min mening.

Morötter, choklad, lemonad på basilika och citron, plommon och en klick färskost med blåbär, det var kanske lite för trendigt för min hungriga mage. Men jag förstår poängen, att de vill få oss att haja till!

Men jag förstår även den pressrepresentant som jag satt bredvid som ilsket muttrade efter kaffe…

Hur som helst, tanken med frukosten var att den skulle vara få råvaror, men av högsta kvalitet. Dessutom uppmanades vi att vara öppna för förändringar och det oväntande. Varför måste allting alltid vara som det brukar, var en fråga vi skulle ställa oss.

Ställ dig den frågan du också, måste man alltid göra det som förväntas av oss? Jag säger så här, törs man bryta mönster, så varsågod, tanken är jättebra. Jag kan inte låta bli att tänka att det var otroligt vågat och näst intill dumdristigt att låta bli att servera kaffe till hundratals journalister från när och fjärran. Men äsch, lite kul också…

Titta vad tjusigt. Restaurang Orientexpressen bjöd på den just nu trendigaste frukosten man kan tänka sig. Känslan av att befinna sig på resande fot på 40-50-talet och att bli bjuden på ekologiska, närproducerade och högkvalitativa råvaror är vad som gäller. Brännässlor som blomsterarrangemang var kanske det mest anmärkningsvärda förutom avsaknaden av kaffet. Smycka med vad som finns i din närhet helt enkelt.

Lemonad på basilika och citron, färskost med blåbär och en brödbit i stället för sked. I stället för servettring användes en glasmosaikbit.

Både prydnad och underlägg eller fat. Glasmosaik var lagda i ett dekorativt mönster och på dessa låg plommon och exklusiv choklad. Bra idé till bjudningen!

Annonser

Författare: lilestrade

Journalist som bor i en gammal skola med man och två barn i en by utanför Sundsvall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s