harvs gamla skola

Bröllopsyra på Formex

2 kommentarer

li8

Weibulls.

Den Officiella Bröllopsserien.

Smaka på den.

I dag lanserades den inför hundratals journalister.

Det är tänkt att vi vanliga dödliga ska shoppa loss av officiella bröllopsprodukter under några månader innan dagen D. 19 juni. Det är då HKH Kronprisessan Victoria och Herr Daniel Westling blir äkta makar. Och här måste jag då lite fint påpeka att Herr Daniel Westling och min pappa är fyrmänningar, dvs att Daniels farfar Anders och min pappas morfar Erik var kusiner, så de framtida kungabarnen och jag blir därmed femmänningar  : )

På morgonens välbesökta presskonferens påpekades att anledningen till varför vi ska köpa officiella bröllopsprodukter var framför allt två.

1) Bröllopet kommer att vara inskrivet i historieböckerna under lång tid och att själva köpa produkterna innebär att vi får egna minnen av det speciella bröllopet.

2) De Officiella Bröllopsprodukterna är märkta med ett sigill. Sigillet står för att delar av intäkterna går till en nystartad bröllopsstiftelse som ska stödja barn och ungdomar i Sverige.

Följande företag är godkända leverantörer (De står för svensk kvalitet): Arvid Nordquist, Cloetta, Delicato, Ekelund, Frödinge Mejeri, Gustavsbergs Porslinsfabrik, Kiviks Musteri, Mema/GAB, Opto Design, Orrefors Kosta Boda, Reijmyre Glasbruk, Rörstrand, Skultuna, Svenskt Tenn, Upside, Weibulls, Åhléns.

Alla produkter hade en helt egen monter och det var faktiskt mycket som var vackert. Produkterna kommer att dyka på i olika butiker om någon månad. Huvudtemat kommer ursprungligen från interiören på Drottningsholms slott. Mönstret har sedan renodlats och försetts med den klassiska tronföljarkronan och Nordstjärnan. På samtliga produkter ses ett sigill, bland annat med en avbild av Tronföljarkronan i topp, den krona som enbart arvtagaren av tronföljden får använda. I mönstret ingår även Nordstjärnan.

Sammanfattningsvis kommer kungabröllopet att verkligen gå i den svenska andan. Bröllopet ska kännas svenskt och kungligt och enkelt på samma gång samt ha en inramning av svensk försommartid med alla dess enkla och vackra blommor, som prästkragar och liknande. De officiella färgerna är vit, guld, mörkblå, creme, gul, serafimerblå och lindblomsgrön. Jag ser fram emot det!

Li

Åhléns.

Li2

Opto Design.

Li3

Reijmyre Glasbruk.

Li4

Frödinge Mejeri.

 

Li5

Rörstrand.

 

li7

Mema/GAB

 

li6

Gustavsbergs Porslinsfabrik.

li9

Orrefors Kosta Boda.

Annonser

Författare: lilestrade

Journalist som bor i en gammal skola med man och två barn i en by utanför Sundsvall.

2 thoughts on “Bröllopsyra på Formex

  1. Visst är det lite roligt att vi har lite blått blod i ådrorna, eller kommer att få iaf! Dagny har riktig koll på det där, så ibland får man lite inside information! =)

    Gilla

    • Ja, men det är väl kanske inte direkt så att vårt blod blir blått också, men roligt är det, det håller jag med om! Farmor har också järnkoll på släktskapet 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s