harvs gamla skola

Formex har dragit igång

Lämna en kommentar

Så var inredningsmässan Formex igång för i höst. Över 800 utställare är på plats under några dagar för att journalister, inredare och inköpare ska få ta del av de nya heta produkterna och trenderna. Jag har varit på språng sedan morgontimmarna och det är många intryck som man får insupa på kort tid!

Happy together är det stora temat där lekfullhet och lycka är viktigt. Just humorn syns på på många ställen här i montrarna, jag gillade särskilt en lampa där lampfoten var trädd med plastsmurfar. Så kul! Massor av färg, mönster och djurinspiration syns också här, och antika möbler fast målade  i klara färger.

Ett ben i happytrenden är något som de här kallar Raw look. Rått, avskalat och slitet är en riktigt stor trend som syns i alla inredningstidningar och som bakrund till modefotograferingar. Industrikänslan är påtaglig och allt från gamla lagerhyllor till gamla lampor är åtråvärda objekt. Ju mer rost och patina – desto dyrare. Det här är ju min favorit inom inredning, så det var kul att få insupa lite inspiration för egen del också.

Sista benet i trenden är motsägelsefullt nog Being boring. Nu orkar vi inte byta bestick varje säsong och för att inte riskera att sakerna slutar tillverkas så satsar vi på tidlösa prylar med kvalitet och som man inte tröttnar på för fort. Färgskalan är mild och stilen mönsterfattig. Här är det fokus på funktion.

Här kommer några bilder på temat Happy. Och visst blir man glad? Kolla bara in lampan i form av en hatt nedan! 🙂

_MG_9066_tif_00000_preview

 

_MG_9108_tif_00000_preview

_MG_9112_tif_00000_preview

_MG_9113_tif_00000_preview

Annonser

Författare: lilestrade

Journalist som bor i en gammal skola med man och två barn i en by utanför Sundsvall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s