harvs gamla skola

Bostadsartikel skapade läsarstorm

2 kommentarer

Oj oj oj vad ett reportage kan skapa rabalder.

I DN Bostad nyligen publicerades ett reportage om ett utan tvekan välbärgat par som byggt sin drömlägenhet bland takåsarna i Stockholm. Det handlar om deras hem kort och gott, varken mer eller mindre.

Och till detta så vansinnigt mycket kommentarer så det är helt…. förbluffande.

Jag fattar att det sticker i ögonen på folk ibland när det är väldigt exklusiva boenden – vilket detta minst sagt är –  men å andra sidan är många inte riktigt lika intresserade om det inte sticker ut. En balansgång helt klart. Den här gången fanns det dock inte så mycket story om människorna utan det blev mest ett uppräknande av produkter, så det är förmodligen det som skiner igenom i artikeln.

Annonser

Författare: lilestrade

Journalist som bor i en gammal skola med man och två barn i en by utanför Sundsvall.

2 thoughts on “Bostadsartikel skapade läsarstorm

  1. Tror inte att det nödvändigtvis är de faktiska omständigheterna kring hur paret lever som folk främst reagerar på, utan snarare hur artikeln är skriven: Som en okritisk mäklarbeskrivning snarare än beskrivande journalistisk. Formuleringar som ”vänder vant de spröda råvarorna på sin teppanyakihäll. Vårlök, groddar och mizunasalladens dekorativa blad lierar sig med äggnudlar och räkor” är ju väldigt humoristiska eftersom de uppvisar en total avsaknad av distans.

    Gilla

  2. Själv vet jag inte vad en teppanyakihäll är så för mig blev det väldigt intetsägande i stället för humoristiskt. Sen tycker jag nog att många hemma-hos-rep är okritiskt skrivna, men de kan ju vara sämre eller bättre skrivna ändå så klart. Intressant diskussion i alla fall!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s