harvs gamla skola

Jultrender på Ikea

1 kommentar

Nyligen släppte Ikea sina julpyntsnyheter och det känns inte som några revolutionerande trendbrytningar.  Tillbaka till den riktigt traditionella julen med andra ord. Glöm den moderna julgranen, gå istället all in på röda julgranskulor, röda filthjärtan, jultomtar, julstrumpor, you name it! Nostalgi är ordet! Rött och vitt i filt, papp och glas är det som gäller. Handgjort funkar lika bra, barnens pynt från dagis, ditt eget pynt från när du var liten… och så vidare.

Det finns även ett annat trendben till den alternativa klassiska röda julen. Det går helt i grått, vitt och guld och passar egentligen både det moderna som det lantliga hemmet. Roligaste nyheten där är faktiskt de små julgransdekorationerna som ser ut som små zinkkronor. Du vet, kungakronorna som varit trendiga så länge, fast i miniatyr. Mycket hjärtan och stjärnor även här, men som sagt i grått, vitt eller guld.

Personligen gillar jag båda dessa julvarianter. Skulle tro att det blir en blandning av båda för min del. Jag älskar julen, och framförallt hela advent!

Annonser

Författare: lilestrade

Journalist som bor i en gammal skola med man och två barn i en by utanför Sundsvall.

One thought on “Jultrender på Ikea

  1. Kul med lite rapport om IKEAs jul. Gillar svamparna skarpt, hoppas de kommer finnas i ett varuhus nära mig i höst =).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s