Det blev inte av häromdagen för min del, men i helgen ska det ske. Äppelmust står på schemat och får jag säga det själv så blir den supergod och innehåller extremt lite socker. Ungarna älskar den dessutom. Den ska vara hållbar, men hur länge den håller vet jag inte eftersom det var rykande åtgång på den förra hösten.
Nåväl, här är receptet:
5 liter äpplen
6 liter vatten
1 msk vinsyra
1 tsk natriumbensoat
1 dl socker/liter must
Gör så här:
1) Skiva äpplena och lägg dem i en stor bunke eller hink tillsammans med alla övriga ingredienser utom sockret.
2) Låt dra i fem dygn. Rör om då och då.
3) Sila bort äpplena.
4) Tillsätt 1 dl socker för varje liten avrunnen must.
Så där! Bara att njuta!
18 september, 2009 kl. 07:21
Testar redan i morgon, spännande
ett tips är väl annars att frysa om man skulle få något över
GillaGilla
18 september, 2009 kl. 09:14
Tack för receptet! Det kommer jag nog att prova, vi har mängder med äpplen och nu är jag lite less på att koka äppelmos…
Var ställer du bunken eller hinken under tiden det ska stå och dra? Måste det stå kallt i kylskåp?
GillaGilla
19 september, 2009 kl. 08:10
Jag ställde det svalt, men inte i kylskåp.
Jag frös in en del också i petflaskor fasktiskt, och det gick så klart bra.
GillaGilla